Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Puitteet

Järjestykset, pohjapiirros || Historia || Henkilökunta || Talliasioita

Yleistietoa

Cavalier sijaitsee virtuaalisen Longton- nimisen kylän lähimaastossa Ison-Britannian länsirannikolla. Paikalla on erinomaiset maisemat, hyviä maastoja ja lämminhenkinen ilmapiiri. Naapurissa on suuri kisakeskus Falcon Springs, joka tuo tallillemme paljon etuja, kuten maastoesteradan. Käytössämme on useita erirotuisia jalostukseen sopivia oreja. Toimintaamme kuuluu kasvatuksen lisäksi kilpailuja ja valmennuksia, joista pääset lukemaan lisää Toiminta-sivulta.

Tallille pääsee hiljattain asfaltoitua, kapeaa, kiemurtelevaa maantietä pitkin. Julkisilla pääsee tallille, sillä parinsadan metrin päähän pysähtyy bussi kolme kertaa päivässä, kahdeksalta, kolmelta ja seitsemältä. Parkkipaikalla on tilaa kahdeksalle autolle, mutta tarvittaessa (esim. kisoissa) viereiselle niitylle voidaan pysäköidä hevoskuljetusautoja. Longtoniin on matkaa kilometrin verran. Lähistöllä on myös lentokenttä Warton Aerodrome, josta pääsemme kisoihin ulkomaille.

Tallillamme vierailevat tammat majoitetaan laitumille. Laitumia pidetään ympäri vuoden kunnossa, eikä pikkupakkanen tai ohut lumikerros estä tammoja laiduntamassa tiiviissä porukassa. Hevoset ovat täysihoidossa ja mm. hoito, ruokinta ja eläinlääkärintarkastukset hoidetaan tallin puolesta. Tammojen majoituksesta voit lukea lisää Toiminta- sivulla.

Päätallin esittely

Päätalli on melko vanha, 80- luvulta, mutta se remontoitiin hiljattain. Ulkopuolelta talli on hailakan punainen, jolla on harmaat kattotiilet. Puisia seiniä pitkin kiipeilee muratteja. "Navettamainen" talli on vaihtunut sisäpuoleltaan erittäin siistiin, tilavaan ja hyväkuntoiseen kahdeksantoista karsinan talliksi, josta löytyy karsinoiden lisäksi pesukarsina, solarium, toimisto, wc, varustehuone ja rehuvarasto. Talli on lämmitetty. Pesukarsina on turvallinen ja tilava, ja sielllä  on vesiletku, hyvin toimiva viemäri, erilaisia harjoja, sieniä ja hevosshampoota. Solarium mm. nopeuttaa verenkiertoa ja auttaa lihasten palautumista raskaan treenin jälkeen, joten se on todella suosittu! Koska tallissa on vain yksi solarium, se pitää varata seinässä kiinni olevassa varauslapussa.

Toimistosta löytyy sohva, radio, vino pino hevoslehtiä ja Rose, tallin omistaja. Varustehuoneessa on jokaiselle hevoselle oma, suuri kaappi satula- ja suitsitelineineen sekä kisakalentereineen. Pieniä tekstiileitä voi pestä varustehuoneesta löytyvässä pesukoneessa, jota yksityisten omistajat voivat käyttää veloituksetta. Kuivauskaappiin voi laittaa loimia, suojia ja satulahuopia kuivumaan, mutta se pitää siivota hiekasta tai muista roskista käytön jälkeen. Loimihuoneen yhteydessä on pieni huone rehuille, mutta suurempi rehu- ja heinävarasto on pikkutallissa.

Karsinat ovat erittäin tilavia, hyväkuntoisia  ja hevoselle itselleen turvallisia. Sisäpuolella ei ole teräviä kulmia, joten hevonen ei voi kolhia itseään niihin. Se on kalteroitu osittain, mutta mukana on myös "ikkuna". Karsinoissa on myös sisäpuolelta kalteroitu ikkuna ulos. Karsinoiden alusina käytetään purua, mutta myös turvetta on tarjolla. Ulkopuolella on seinään kiinnitetty harjalaatikko sekä nimikyltti.

Pikkutallin esittely

Cavalier lopetti yksityistoiminnan lokakuussa 2012, sillä se osoittautui taloudellisesti epäkannattavaksi (ts. mikään ei toiminut enää). Yksityistalli muuttui pikkutalliksi, jossa asuu Cavalierin oreista ne, jotka kaipaavat pienen tallin omaa rauhaa ja hiljaisuutta.

Pikkutalli on tilan uusin rakennus: Toukokuun lopulla 2012 valmistunut neljän hevosen ulkokarsinatalli majoittaa erittäin tilaviin ja kaikin puolin hyväkuntoisiin karsinoihin hevosia, jotka haluavat pienen tallin rauhallisuutta. Tallissa on varustehuone ja rehupiste, kuten päätallissakin. Lisäksi siellä on oma pesukarsina. Rakennuksen yhteydessä on molempien tallien yhteinen heinävarasto, jossa on suuri ovi traktoria varten.

Karsinat ovat ulkokarsinoita, ja niissä on ovi sekä sisälle että ulos. Näin ulos pääsee nopeasti suoraan karsinan omasta ovesta. Karsinoiden ulko-ovet ovat kahdessa osassa, joten hevoset voivat saada ulko-ilmaa, vaikka ala-ovi olisikin kiinni. :) Ulkokarsinat ovat varmasti parhaat mahdolliset, ja Britannian ilmasto on suotuisa niitä ajatellen.

Pihapiiri

Pihapiirissä ensimmäisenä silmään pistää ylpeydenaiheemme; valaistu ja lämpöeristetty maneesi, jossa kelpaa ratsastella talvipakkasillakin! Maneesin toisella pitkällä sivulla on katsomo, ja koko rakennus valmistui maaliskuussa 2012. Maneesia saa käyttää vapaasti, mutta kaksitoista hevosta on maksimimäärä.

Ulkokenttä on hiekkapohjainen, aidattu ja valaistu. Pinta on joustavaa ja pitävää, eikä se pölyä juuri kesäisin. Kuivimmilla säillä sitä voidaan kastella vesiletkulla. Kentän vieressä on kattava estekalustomme, josta löytyy puomeja, tolppia, ja erikoisesteitä kuten kaksi muuria, kaksi vesimattoa, kaksi sateenkaarta, lankku ja portti. Kenttää saa käyttää vapaasti, mutta kymmenen hevosta on maksimimäärä.

Lisäksi tallinpihassa on yksi suurikokoinen  ja kahdella katoksella  varustettu pihatto ja hieman kauempana tallin takana kahdeksan hiekoitettua, sähköistettyä tarhaa. Pihatto on monelle hevoselle paras ratkaisu, ja useimmat ponimme ovat ympäri vuoden pihatossa. Ruokinnan ajaksi pihattoponit laitetaan riimulla kiinni, jotta ne saavat syödä rauhassa ilman, että toiset ponit tulevat häiritsemään. Ponit hoidetaan kiinnittämällä ne pihaton edustalla olevaan puhdistupuomiin.

Kesäisin orimme pääsevät laiduntamaan suurelle laitumelle, joka löytyy maastosta. Tarvittaessa laidun voidaan jakaa osiin.

Kävelytyskone on taikasana, jos ei jaksa liikuttaa hevosta muuten- laittaa vain koneen pyörimään, ja istahtaa itse vaikka lukemaan kirjaa. Kävelytyskoneeseen mahtuu 6 hevosta. Muista, että hevosta ei saa jättää koneeseen ilman valvontaa!

Puruvarastossa on puhtaat ja käyttämättömät purut. Jos hevosen omistaja tahtoo kuivikkeeksi purun sijasta turvetta, on hänen keskusteltava asiasta Rosen kanssa.

Maastot

Maastot ovat mukavaa, rinteistä lehtipuumetsikköä. Maastopolkuja risteilee jokaiseen ilmansuuntaan, ja joka ratsukolle löytyy takuuvarmasti sopivan pituinen lenkki.  Omaa maata tallilla on yhden kohtalaisen suuren metsikön verran. Metsän eteläosassa on lampi, jossa on lupa uittaa hevosia. Falcon Springsin tiluksilla oleva maastoesterata on Cavalierin ratsukoiden käytössä, ja tälle kentälle on noin kymmenen minuutin kävelymatka pientä polkua pitkin. Peltoja on runsaasti, ja pelloilla laukkaaminen onkin parasta mitä tässä maastossa voi tehdä!

Copyright

Earlham College, Equine Practice, thecelticfringe, Andrew Pescod, Frank Kehren

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2020 Cavalier - suntuubi.com