Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Karkurannan Shuriken

Vuokraajan kirjoittamaa

Hurin Päiväkirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Oona

08.09.2013 19:29
Pitkästä aikaan oli treenit. Hurilla ei ole tultu ratsasteltua melkein puoleen vuoteen, itseni osalta. Päätin harjoitella ihan perus meksikolaisilla suitsilla ja nivelillä. Ori taisi tuntea minut selässään ja heitti alussa ilopukkeja. Työskentelimme hieman ympyröillä ja volteilla, tehtiin väistöjä ja sen semmoista. Huri kuunteli kivasti ja muutenkin tykkäsin taas ratsastella pitkästä aikaan. En laukkaillut hirveästi, kun itsekkin olen ruosteessa syksyn jäljiltä. Ehkä päästään vielä koululuokkiin kilpailemaan, kun treenaillaan.

Nimi: Oona

05.03.2013 21:54
Käytiin vielä yhdeksän jälkeen 10 kilometrin päässä olevalla raviradalla ottamassa kunnon laukkakisa. Olin Cicccan kanssa menossa ottamaan pieni erä. Olimme saaneet raviradalta montesatulat lainaksi ja niitä sovittelimme kun Cicccan sisko kävi viemässä meidän trailerilla radalla. Satulat olivat hyvät ja vain silmälaput ja montesuitset puuttuivat. Nämäkin olimme saaneet lainaksi ja nekin laitoimme poneille. Hyppäsimme selkään ja otimme pari ravikierrosta. Onneksi ponit olimme jo verkanneet tallilla maneesissa. Pian pääsimme ottamaan ekaksi ravikilpailun. Zazu rikkoi kolme kertaa laukalle ja Huri voitti raviosuuden. Otimme seuravaana laukkakisan. Hurin jäi kahdensadan metrin jälkeen hieman taaemmas. Huri ei kuitenkaan luovuttanut vaan lisäsi vauhtia. Kisa oli melko kova lopputulos oli tasapeli. Molemmat orit olivat kuumia, kun veimme ne takaisin trailerille. Laitoimme molemmille poneille back o track selänlämmittimet ja lisäksi jalkoihin pintelit, suojien sijaan. Pinteli patjatkin oli back o track sarjaa. Lastauksessa tuli ongelmia. Huri ei suostunut menemään vaunuun, koska Zazu oli jo siellä. Tämän takia jouduimme ottamaan Zazun ulos, ennen kuin pystyimme lastaamaan Hurin.

Nimi: Oona

05.03.2013 15:28
Pääsimme tänään treenailemaan esteiden parissa. Estemieheksi saimme Rosen. Olimme käyneet Zazun ja Cicccan kanssa pienen alkuverryttely maaston ja nyt mennyt maneesissa hieman puomeja. Pääsimme siis melkein heti aloittamaan. Huri tuntui melko rauhalliselta. Orissa ei ollut kamalasti ylimääräistä virtaa, mutta ei se kyllä mikään laiskakaan ollut. Rose oli tehnyt kahdeksan esteen radan joka sisälti pystyjen lisäksi okserin, sateenkaaren, sarjan ja vesimaton. Ensinmäiseten esteiden korkeus oli 60cm korkeita. Sain aloittaa radan Hurilla.

Orin korvat nousivat pystyyn, kun nostin laukanm ja lähestyin ensinmäistä estettä eli pystyä. Huri liisi upeasti esteen yli ja jatkoimme seuraavalle. Seuraava este olisi kammottava sateenkaari. Huri alkoi hidastaa ennen estettä, joten näpäytin raipalla ja karjaisin hieman. Ori ei kieltänytkään vaan lähti tekemään jättimäistä loikkaa. Lensimme ainakin puolimetriö ylimääräistä korkeutta. Loppu rata onnistui melko helposti, mutta sarjalla ori nappasi oman spurttinsa ja kiellon toiselle. Tässä välissä olin jo melkein alhaalla. Onneksi olin jo tottunut orin pysähdyksiin ja pysyin kyydissä. Zazulle Rose nosti kymmenen senttiä eli esteet olivat 70cm korkeita. Zazu hyppäsi hienosti ja ilmavasti kuten aina. Zazun jälkeen Rose nosti esteet metrin korkeiksi. Lähdin Hurilla menemään esteitä reippaassa temmossa. Ori hyppässi oikein hienosti ensinmäisestä esteestä ja sateenkaarestakin herra hyppäsi ilman epäröintiä. Vesieste ja okseri menivät myös vaivatta. Sarjalla tuli yksi kielto, mutta toisella kerralla ori hyppäsi moitteettomasti yli. Loppu radassa olikin vain pair pystyä, jotka menivät hyvin.

Zazulle ja Cicccalle Rose nosti esteet 115cm korkeiksi. Zazun ilme muuttui, kun esteet nousivat. Ori alkoi innostua ja kun Ciccca löysäsi ohjasta ori syäksähti vauhtiin. Zazu lensi korkealta yli ja innostui aina enemmän ja enemmän. Neljännen esteen jälkeen tuli ainakin pitkä pätkä, ennen sarjaa. Tällä pätkällä Ciccca otti seinän avuksi ja hidasti orin vauhdin rauhalliseksi. Kuitenkin heti sarjan jälkeen Zazun vauhti oli taa hurja. Radan loputtua Ciccca sai vihdoin pysäytettyä Zazun. Loppu verryttelyssä menimme vain ravia ja teimme paljon kiekuroita. Kumpikaan oreista ei ollut hikinen ja sen takia ne pääsivät takaisin pihattoon.

Nimi: Oona

03.03.2013 21:00
Nyt illalla olisi sitten kouluvalmennus ja pääsisin treenailemaan taas kangilla. Dara oli tulossa Kapun kanssa myös valmennukseen, mutta ihan normaaleilla suitsilla. Kaverini Noora oli tulossa pitämään, meille pienen kokoamis valkan. Pian Noora saapuikin maneesiin ja aloittelimme käynti, ravi kokoamisella ja käynti väistöillä. Meidän piti väistää uralta kymmenen sivuaskelta uran sisäpuolelle ja siitä kooto käyntiä vähän matkaa. Sen jälkeen nostaa ravi. Ravissa piti mennä päätyyn ja siellä tehdä 10 metrin voltti. Huri kulki hyvin kuolaimella ja kulki oikein kauniisti pää kaarella. Väistöillä ori laittoi hieman vastaan ja raippaa joutui käyttämään hieman apuna. Kapun väistöt olivat hieman erikoisia. Pohkeenväistöt oli Kapun mielestä pukkilaukka lähtö ja sen jälkeen kiitoravi. Dara joutui tekemään kovasti töitä, jotta sai orin kuuntelemaan kuolainta kunnolla. Onneksi pääsimme pian vaihtamaan toiseen tehtävään.

Toisena tehtävänä oli ihan käyntiväistö ja sen jälkeen laukan nosto. Päätyyn asti laukkaa ja sieltä laukasta suoraan pysähdys. Huri kulki väistöillä taas hieman hutiloiden, mutta laukka lähti hyvin. Sain orin laukkaamaan kauniisti hidasta, koottua laukkaa. Pysähdyskin onnistui todella hyvin. Kapun tyyli oli hieman erinlainen. Väistö onnistui hyvin, mutta laukan lähtö oli kuin salama. Pieni poni vain syöksähti Hurin ohi ja pysähdyksestä ei ollut mitään tietoa orin mielestä. Kapu laukkasi pari kierrosta vain omaa pientä kiitolaukkaansa, ennen kuin Dara sai pidätteet kunnolla haltuun ja pysäytti ponin. Dara kokeili uudestaan ja nythän Kapu laittoi parastaan. Heti kun ylimääräinen energia oli poissa ori kulki kauniisti muodossa ja hienosti. Väistöt meni hienosti ja ori pysähtyi kuin pysähtyikin laukasta. Noora oli tyytyväinen ja antoi pienet ilmaisut ja ohjeet jälkitreenailuun.

Oona & Huri
" Harjoitelkaa paljon asetuksia ja taivutuksia. Ori näytti hieman jäykältä takanta. Myös peruutus harjoitukset olisivat hyvää treeniä. Maastossa mäkien kävely ja pitkän laukkapätkät olisivat hyviä, jotta ori saisi enemmän intoa. Jo normaalilla osuudella hieman laiskahko. Esteille näyttää olevan sopiva. Puomi, kavaletti harjoitukset olisivat hyvin hyödyllisiä ja pienempien esteiden meneminen. Muuten ei ole moitittavaa ponissa!"

Dara & Kapu
" Näytti vauhdikkaalta menolta, eli paljon pidätys harjoituksia. Joskus kokeileppa pieniä puomivälejä, jotta ori joutuu keskittymään minne astelee. Myös ennen kilpasuorituksia pari reipasta laukkapätkää, jotta ori purkaa enimmät energiat pois. Rentoutuu myös hieman huonosti, eli jännitys pois. Anna orille hieman enemmän ohjaa ja päästä liikkumaan hieman pidempänä. Täydellinen pari esteille. Poni kuuntelee kuolainta, kun ratsastaja vaan viitsi kunnolla pyytää ja intoa riittää esteilla, vaikka muille jakaa. Hieman isommat estetreenit ja kunnon hikimaastot, olisivat hyvästä orille. Pitkät ja hitaat koulutreenit kokonaan pois!"

Veimme Daran kanssa molemmat ponit talliin ja karsinoihin fleeceloimet päällä. Kävimme kuitenkin ensin huuhtelemassa ponit mahanalta, ryntäiltä ja hieman jaloista. Myös linimentit jalkoihin, sillä treeni oli raskas!

Nimi: Oona

03.03.2013 11:06
Aamusta olin päättänyt tänään vain mennä hieman rentoa koulua, kun illemmalla minulle tulisi valmentaja. Menin Hurin kanssa meksikolaisilla, koska illalla olisi kankitreeni. Hurilla oli jälleen viltti päällä, koska pakkasta ulkona oli -15 ja maneesissa vähän päälle. Pääasiassa menimme vain käynti ja ravi treeniä. Huri toimi oikein kivasti. Parit väistötkin otin ja ori toimi näissäkin yllättävän hyvin. Otin parit laukat, vielä suoralla uralla. Huri meni laukassakin yllättävän rennosti. Ensinmäisellä kerralla Huri kuitenkin vähän kiihdytti, mutta muuta pahaa ei ollut. Pian lopettelinkin ratsastuksen. Puolituntia oli ihan hyvä, kun illalla olisi vielä tunnin treeni. Vein Hurin talliin ja loimitin. Vein Hurin pihattoon ja siellä se lähti heti Maukan, Dobbyn ja Eikan kanssa vetelemään laukkoja.

Nimi: Oona

02.03.2013 22:04
Menimme Hurin kanssa tänään hieman hyppelemään maastoon. Olin käynyt parhaille poluille rakentamassa parit esteet. Sain Cicccan kanssani hyppäämään Zazulla. En jaksanut käyttää satulakaan, kun aurinko paistoi kauniisti taivaalla ja sää oli muutenkin erinomainen. Pakkasta oli -5 ja ei lumisadetta. Täydellinen ilma ratsasteluun. Lisäksi Kurre lähti Eikan kanssa mukaan, avustajaksi. Ciccca käytti Zazulla satulaa, sillä ori näytti hyvin kimmokkaalta. Kurre ei ottanut Eikalle satulaa. Itse olin laittanut Hurille meksikolaiset ja enkku viltin selkään. Kaikki hevoset kulkivat korvat hörössä tallista ulos. Päästyämme kyytiin lähdin johtamaan Hurin kanssa. Ciccca ja Zazu tulivat perössä ja Kurre piti Eikan kanssa perää.

Ponit astelivat reipasta vauhtia kohti metsää. Eikka oli normaali itsensä ja otti aluksi parit pukkisarjat ja omia lähtöjään. Pari kertaa Kurre oli lumihangessa istumassa ja pitämässä riehakkaan ponin ohjista kiinni. Zazu otti Eikasta hieman energiaa ja teki myös pieniö hyppyjä. Huri osasi käyttäytyä suht hyvin, mutta kyllähän pienen oripojan piti heittaa parit ilopukit. Vartin päästä tulimme ensinmäiselle esteelle. Otin tiellä pari ravipätkää, ennen kuin lähestyin estettä. Ori tuntui rennolta ja annoin viltin Kurrelle, joka kiersi esteen vierestä. Tulin ravilla estettä kohti. Hurin mielestä se oli väärin ja noin kolme metriä ennen estettä ori syöksähti kovaan laukkaan ja hyppäsi kaarella. Lähellä oli, etten ollut penkassa istumassa. Kun Ciccca oli tulossa esteelle kuului vain kamala jyminä. Zazu veteli laukkaa täyttä vauhtia ja hyppäsi suurella hypyllä esteen yli. Onneksi Zazu rauhoittui kuitenkin pian. Kurre sai nyt Eikan kanssa johtaa. Seuraava este oli jo 70cm korkea. Edellinen oli ollut vain neljäkymmentä senttiä korkea. Kurrekin suostui Eikan kanssa hyppäämään ja ori oli innoissaan. Eikka höyrysi eteen kuin pikajuna ja hyppäsi melko kepeästi yli. Tulimme Cicccan kanssa peräkkäin ja se vasta oli menoa. Huria eivät kuolaimet pidätelleet vaan ori meni pää korkealla täyttä vauhtia eteen päin. Zazu tuli perässä samallaista kiitovauhtia. Huri loikkasi yli oikealla rusakko hypyllä. Heti esteen jälkeen ori heitteli suuret pukkisarjat pää alhaalla ja lopulta olinkin penkassa. Ori juoksi jonnekin metsään ja sinne tuli kiire. Hyppäsin Kurren kyytiin tandemille. Eikka ei digannut ideaa ja vauhti oli melko hulvatonta. Noin sadan metrin päässä Huri oli syömässä kuusen oksia. Hyppäsin Eikan päältä alas ja menin Hurin luo. Menin takaisin kyytiin. Pääsimme aloittamaan kotimatkan. Yhdellä leveämmällä polulla olisi 90cm korkea sarja. Lähdimme menemään kotiin päin ravilla. Vähän matkan päässä oli esteet ja pääsimme taas hyppäämään. Nostin nyt hieman hillitymmän laukan ja lähestyin sillä estettä. Huri hyppäsi oikein hienosti ja ei Zazukaan huono ollut. Esteen jälkeen menimme vielä vähän matkaa ravia ja sen jälkeen käyntiä. Kurre antoi minulle Hurin viltin ja kävelimme loppu matkan Cavalieriin. Matkaa tallille oli vielä hieman päälle kilometri. Matkassa ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Huri oli melko hikinen ja sen takia huuhtelin orin viileällä vedellä pesarissa. Siitä suoraan Hurin laitoin pikkutallin käytävälle seisomaan. Toin Hurille melassi vettä ja hieman heinää. Annoin myös ämpäristä kivennäisen ja prixin turvotettuna. Seassa oli hieman melassi siirappia, koska Huri ei ole mikään kivennäisen ystävä.

Nimi: Oona

01.03.2013 23:06
Pääsimme tänään harjoittelemaan hieman koulukiemuroita Hurin kanssa. Olin ajatellut, että treenaisimme hieman laukkavolttia ja käynti väistöä. Lisäksi kokeilin tällä kertaa, miten ori toimisi kangilla. Huri oli heti alku tunnista ei yhteistyö haluinen. Aluksi ori hivuttautui pois uralta ja pysähtelin vähän väliä. Käynnissä työskentelin aluksi vain taivutuksilla ja parilla voltilla. Ori toimi hyvin reippaasti. Parin kerran jälkeen Hurille riitti ja heitti pukit. Lopetimme vielä kerran jälkeen. Otin hieman ravi siirtymisiä. Hurilla oli paljon energiaa ja ensinmäinen siirtyminen oli melko reipas. Vähän ajan päästä sain ravin ihan mukavaksi ja orikin rentoutui. Otin pari pitkän sivun laukka pätkää, ennen väistöä. Ensinmäisen kerran kokosin vain Huria, kun kerrankin kangilla orin saisi kulkemaan kootussa laukassa. Normaaleilla kuolaimilla Huri, joko painaa kuolainta vastaan tai puree suoraan kiinni. Kangilla tämä ongelma ei onnistunut. Huri kulki oikein hienosti kangilla. Ori hikoili jo paljon ja kuolaa valui pitkin suun pieltä. Parin kokoamis laukan jälkeen annoin Hurin mennä hieman reippaammin. Ensinmäisella kerralla ori nappasi täyden vauhdin ja heitti isot ilopukit. Annoin Hurin laukata hieman enemmän, jotta purkaisi isoimmat energiat pois ennen kunnon treeniä. Kierroksen jälkeen Huri rauhoittui. Pääsimme harjoittelemaan väistöjän. Käännyin aina keskihalkaisilla ja siitä väistin uralle käynnissä. Ori väisti yllättävän hyvin, joten päätin jo parin kerran jälkeen lopettaa. Harjoittelin 15 metrin volttia ensiksi ravissa hieman. Huri ei lähtenyt taipumaan kamalan helposti. Työstämistä siis oli, jo ravissakin. Melkein vartti meni, ennen kuin ori alkoi taipumaan kunnolla. Vaihdoin suuntaa ja nostin laukan. Laukan työstämisessäkin meni hetki. Jouduin suurentamaan ympyrää, jotta ori kulkisi paremmin. Isommalla ympyrällä Huri toimi oikein hyvin. Maneesissa oli onneksi jokin tyttö ja pyysin häntä hakemaan tallista Hurin enkkuviltin. Heti kun tyttö toi viltin tulin alas selästä ja otin satulan pois. Laitoin satulan kaiteelle ja viltin Hurin päälle. Menin takaisin selkään ja työskentelin vähän aikaa Hurilla ilman satulaa käynnissä ja ravissa. Ori toimi paljon rennommin, kun löysäsin hieman ohjaa ja käytin pidätteet ja kääntämisen eninmäkseen istunnalla. Tyttö vei Hurin satulaan talliin ja kävin treenin jälkeen vielä piipahtamassa pienen maastolenkin.

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com