Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Burn It All

Valmennukset

25. Toukokuuta 2013 // Kouluvalmennus, valmentajana Diana:

Alkutunnista Bruno oli hyvin rauhaton. Pää nousi korkeuksiin ja meno oli kuin estekilpailussa konsanaan. Rauhattomuus sai istuntasi hieman jännyttämään, mutta siitä mainitessani rentouduit hyvin. Lopulta hetken taivuttelun jälkeen Bruno alkoi rauhoittumaan ja rauhattomuus jäi vähemmälle. Kun aloimme tekemään tempon säätelyä Bruno innostui ja pää nousi jälleen. Neuvoin sinua asettamaan ulos ja siirtämään istuntaasi hieman keskemmäs. Hetken asetuksen jälkeen suoristaessa Bruno kulki jälleen mallikkaasti. Istunnalla jarruttaminen onnistui hyvin, koska Bruno näytti olevan aika herkkä istunnalle. Ohjastin seuraavaan tehtävään sinun pitää istuntasi kevyenä ja rentona, ja sitten vasta pidentämään Brunon ravia. Bruno hieman kimmastui kun ei saanut heti lähteä täyttä ravia pinkomaan, vaan kun piti mennä pitkää ja hidasta ravia. Kun siirryimme taka- ja etuosan käytön harjoitteluun Bruno rentoutui todella mallikkaasti! Kaikki hermoilu jäi taakse kun aloititte ensimmäisen kulman ratsastamisen. Nämä jutut olivat Brunolle selvästi hyvin kehittäviä. Kulmat siis muodostuivat oikein mallikkaasti ja Bruno hakeutui mukavaan peräänantoon hyvälle tuntumalle. Oli aika harjoittaa istunnan merkitystä pohkeenväistöjen kautta. Alkuun Bruno oli hieman sekaisin, että mitä tässä pitäisi tehdä kun ei saanutkaan asetua kuten avossa tai sulussa, onneksi osasit ohjastaa herran hyvin ja tehtävä oli teille aika helppo. Kunnon pohkeenväistöissä näytti siltä kuin se rauhaton Bruno oli vaihtunut kouluratsuksi silmän räpäyksessä! Olihan se niin mukavan näköistä menoa kerta kaikkiaan. Laukanvaihdoissa teillä oli hieman vauhtia, mutta onneksi osasit jarruttaa Brunoa jolloin se tuli takaisin maan pinnalle, tai pikemminkin kouluvalmennukseen. Minusta teidän kannattaisi harjoitella tunnin alussa enemmän taivuttelua, jolloin rauhattomuus purkautuisi nopeammin. Siten saisit Brunon kiinnostumaan työskentelysä eikä kouluratsastus olisi sen mielestä enää niin tylsää.

25. Maaliskuuta 2013 // Kouluvalmennus, valmentajana Ninir:

Aloitettiin perus lämmittelyllä. Bruno ei oikein tahtonut pysyä hyvässä tahdissa, vaan se innokkaana poikana tahtoi mennä lujempaa. Sait kuitenkin hyvin pidäteltyä sen, joten suurempia ongelmia heti alussa ei ilmaantunut. Teitte pari volttia, jotka onnistuivat suhteellisen hyvin, ottaen huomioon Brunon kärsimättömyyden ja herkkyyden. Käynti meni hyvin, vaikka Bruno ei millään halunnutkaan mennä koulua, vaan ihan normaalia käyntiä. Pidättelit sitä hyvin, kun se tahtoi mennä kovempaa ja eteenpäin. Bruno kääntyi kauniisti, kun pyysit sitä kääntymään.

Ravissa Bruno tuntui hermostuvan – ihan hetkiseksi. Sen pää oli korkealla ja sieraimet suurina. Hetken verran luulin, että se lähtisi pukkilaukkaan, mutta ei. Ehkä sinä sait sen rauhalliseksi ja taas takaisin siihen hetkeen. Välillä ravi oli pelkkää lönköttelyä ja hassun näköistä, koska tahdit olivat hieman kummaltakin hakusessa. Lopulta kuitenkin yhteisymmärrys palasi kehiin ja syntyi oikein loistava pari! Laukka meni suunnitelmien mukaisesti, eli täydellisesti. Sitä oli kiva katsella; teidän yhteistä harmoniaanne. Käskin teidän tehdä kauniita voltteja ja erilaisia teitä. Bruno oli lopuksi siis aivan täydellinen poika, joka totteli hyvin sinua. Lopuksi verryttely, joka sekin meni hyvin lukuun ottamatta paria säikähdystä. Pari vesipisaraa oli kolahtanut ikävästi maneesin seinälle ja Bruno oli säikähtänyt. Mitään vakavaa ei onneksi sattunut.

15. Maaliskuuta 2013 // Estevalmennus, valmentajana leah: (katso ratakuva)

Bruno asteli iloisesti maneesiin Rose selässään, ja innostui vielä enemmän nähdessään esteitä. Rose sai pidätellä ruunaa ja pysyä kyydissä, kun se teki muutamat ilopukit. Laskin kymppiesteen lämmittelyksi 50 senttiin, ja käskin jäädä ympyrälle kiertäen esteet 7 ja 12, jotta kympille tulisi hyvä tie. Bruno laukkasi laadukkaasti ja energisesti eteenpäin, ja Rosen täytyi vain ohjata ja sovittaa askeleet esteille. Hypyt olivat hyviä ja ratsukon yhteistyö pelasi, joten nostin esteen 60 senttiin. Ratsukolla ei näyttänyt olevan mitään ongelmaa, vaikka este oli korkeimmillaan 80 cm. Laskin sarjan 70 senttiin, ja Bruno suoritti senkin vaivattomasti Rose selässään. Ruuna osasi hyvin sovittaa askeleet, joten Rosen täytyi vain kertoa mihin mennä ja mikä este hypätä. Sarja ei ollut ongelmana, vaikka se oli 80 senttinen, joten tulimme 70 senttiset ykkös ja kakkos esteen, jonka jälkeen 80 senttinen sarja. Bruno innostui selvästi, kun pääsi hyppäämään useampaa estettä, joten Rose sai nyt vähän pidätelläkin. Selostin Roselle radan, ja pidemmillä teillä sanoin, että Brunon voisi antaa laukata vähän reippaammin. Laitoin esteet 80 senttiin, ja Bruno näytti oikein nauttivan hyppäämisestä. Trippelille Rose sai vähän kiihdyttää vauhtia, ja aaltoesteestäkään Bruno ei ollut moksiskaan. Tulimme radan vielä onnistuneesti 90 sentissä, lopetimme valmennuksen onnistuneeseen suoritukseen.

5. Maaliskuuta 2013 // Estevalmennus, valmentajana Antsu:

Burn It All oli erittäin hienosti käyttäytyvä herra kun se odotti ratsastajan ohjeita. Bruno kulki verryttelyssä, molempiin suuntiin ympyröitä kevyessä ravissa, rauhallisesti ja yhteistyö sujui hyvin. Aloitimme työskentelyn maapuomeilla. 4 puomin ravipuomit ori selvitti hienosti jalkojaan nostellen eikä laukkapuomeillakaan ollut suurempia ongelmia. Teimme puomeilla hetken erilaisia teitä. Siirryimme sitten pieniin, 50 cm esteisiin. Radallaa oli 5 estettä, 2 esteen sarja pitkällä sivulla ja 3 esteen sarja B-H lävistäjällä. Ensimmäinen sarja meni leikiten ja sama rytmi ylsi myös lävistäjälle. Bruno hyppäsi esteet helpon näköisesti, joten lisäsimme haastetta ja nostimme korkeutta. Kaikki sarjat sujuivat loistavasti, ja laukan hyvä rytmi säilyi hienosti. Kun Bruno sai pienen tauon, rakensin lyhyen radan maneesiin. Rata sisälsi pari pystyä, okseria ja yhden sarjan. Esteet olivat korkeudeltaan 100cm.

Aloititte radan rauhallisesti ja Bruno sai hyvän tien ensimmäiselle pystylle. Samalla rytmillä saitte suoritettua koko radan, ja Bruno kyllä osasi hommansa hienosti. Radan jälkeen otimme pari vinoa lähestymistä pystylle. Ensimmäisellä kerralla Bruno oli epävarma ja kielsi viime hetkellä, mutta seuraavalla kerralla Bruno hyppäsi hyvin, ja ehkä vähän liioitellun, hypyn. Loppuravien ja -käyntien jälkeen lopettelimme valmennuksen ja Bruno ansaitsi hyvät kiitokset :)

Muistilista

Sileällä: Koulusatula, kouluhuopa, kouluvyö, meksikolaiset/kankisuitset, kolmipala/pelhamkuolaimet

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset suitset, kolmipalakuolaimet,  rintaremmimartingaali, suojat kaikkiin jalkoihin

Maastoon: Koulu/estesatula, koulu/estehuopa, meksikolaiset suitset, kolmipalakuolaimet, takajalansuojat

-5 oC: Ulkona ei loimea (klipattu = sadeloimi), sisällä ei loimea
-10 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä fleeceloimi
Sateella: Sadeloimi ulos

Väkirehut:

Kaura: ½-0-½
Racing Feed: 0-1-0

Iltamössöt:

Vita-B vitamiiniliuos 1 dl
Kivennäiset 1 dl
Greenmix ½ litraa

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Musta estesatula Sir Classic
¬ Musta koulusatula Sir Classic

¬ Punainen estesatulahuopa WEGA Paris
¬ Tummanruskea kultareunuksinen koulusatulahuopa WEGA Gold
¬ Musta nahkasatulavyö vatsapanssarilla Sir Classic
¬ Musta nailon koulusatulavyö Sir Classic

¬ Mustat jalustinhihnat Sir Classic 2x
¬ Teräksiset jalustimet Sir Classic 2x

¬ Mustat kankisuitset ohjilla Bridleman
¬ Ruskeat meksikolaiset suitset timanttiotsapannalla WEGA
¬ Mustat kumiohjat Sir Classic

 

¬ Kolmipalakuolain Bridleman
¬ Pelhamkuolain nivel Bridleman

¬ Mustat jännesuojat eteen WEGA Olympic
¬ Mustat takajalansuojat WEGA Olympic
¬ Musta rintaremminmartingaali Sir Classic

¬ Harmaa sadeloimi Cassiel Basic
¬ Tummanvioletti toppaloimi WEGA Paris
¬ Tummanruskea kultareunuksinen fleeceloimi WEGA Gold
¬ Puna-kelta-musta enkkuratsastusloimi WEGA

¬ Violetti fleecepehmustettu riimu WEGA Unik Fluffy
¬ Musta-violetti riimunaru WEGA Unik

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com